De mooiste trektochten na COVID-19 volgens Bookatrekking.com

Het ene moment wil je wat epische dingen van je bucket list wilt strepen en het andere moment zit je ineens midden in een corona-crisis en kun je je huis amper verlaten. Alles gaat voorbij, en we moeten naar de toekomst kijken. Wat vandaag niet mogelijk is, kan morgen nog. Bovendien waren de bergen er al lang voor dat jij kwam en zullen ze er de komende jaren nog steeds zijn. In deze blogpost laten we je kennismaken met de vijf tochten die je doen dromen over de coolste bestemming voor als de corona-crisis achter de rug is. 

1. De Salkantay Trek Peru

De Salkantay Trek in Peru is een Peruaanse klassieker die Machu Picchu benadert via een andere route dan de Klassieke Inca Trail. De trekking is beroemd om de Salkantay Pass, die 4600m hoog is en gekruist moet worden. Het is niet het enige hoogtepunt van deze tocht: Llactapata, Llaqtapata in Quecha, is een complex met Inca Ruïnes. Het is een geweldige opwarmer voor het bereiken van de eindbestemming van deze trekking: Machu Picchu Picchu.

Als je nog meer redenen nodig hebt om de Salkantay Trek te wandelen, weet dan dat Sallqantay Quechua is voor ‘Wild’. Ben jij Sallqantay genoeg?

2. Annapurna Circuit Trek in Nepal

Meer dan vijftig kilometer aan trails rondom het Annapurna massief. Dat is het Annapurna Circuit. Het is een van de absolute trekking klassiekers in Nepal die steeds weer hoge ogen gooit bij avonturiers. Kom oog in oog met Dhaulagiri, Machhapuchhre, Manaslu, Gangapurna en Tilicho Peak.

Dagdroom over de top van Machhapuchhre, Gandharwa Chuli of Patal Hiun Chuli. Fantaseer over de 8167 hoogtemeters van Dhaulagiri terwijl je uitrust in een van de karakteristieke theehuizen. Laat je inspireren. Zit je te denken aan trekking NepalLoop langs weelderige rijstterrassen, bezoek pittoreske dorpen en maak kennis met de verschillende culturen die Annapurna rijk is. Ontmoet de de Gurungs, de Newars, de Brahmins en vele andere volkeren. Trek over de Thorung La pass en wandel over de rand van het Tibetaanse Hoogland. 

3. De Huayna Potosi beklimmen in Bolivia

De Huayna Potosi is de dichtstbijzijnde hoge berg bij La Paz, in Bolivia. De naam van dit massief is in Aymara, een inheemse taal van de regio, en het betekent “jonge berg”. Huayna Potosi is een van de meest opvallende kenmerken van de stad.

Huayna Potosi is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit La Paz. Bovendien, aangezien La Paz al op 3640 m ligt, kunnen klimmers gemakkelijker acclimatiseren. Dit indrukwekkende massief wordt meestal beschouwd als de “gemakkelijkste 6000 plus in de wereld”, maar deze beklimming mag niet lichtvaardig worden opgevat: rotsachtig terrein, sneeuw, ijs en gletsjerbreuken zijn kenmerkend voor dit adembenemende beest!

4. De Hoge Atlas in Marokko

Als je op zoek bent naar de natuur tijdens je verblijf in Marokko, moet je op een trekking expeditie gaan. Natuurlijk is Marokko beroemd om zijn exotische stranden bij Agadir en Casablanca, maar het Koninkrijk is de thuisbasis van een aantal van de mooiste bergketens ter wereld: Het Atlasgebergte.

Het Atlasgebergte wordt beschouwd als een verborgen juweeltje voor toeristen die Marokko bezoeken, maar ze zijn de thuisbasis van het dak van Noord-Afrika, Jebel Toubkal, of de berg Toubkal. Trekkingsexpedities starten vanuit Marrakech en onderweg ervaar je de kleurrijke Berbercultuur in de Atlasdorpen. Naast Toubkal zijn er in het Atlasgebergte in Marokko ook N’goun en Jebel Saghro te vinden.

5. Kilimanjaro beklimmen in Tanzania 

Het dak van Afrika. Aan de voet vind je giraffes, leeuwen en olifanten en op de top vind je sneeuw. De Kilimanjaro, de bekendste berg van de wereld. Als kind zag je hem in de achtergrond van de Leeuwenkoning en sindsdien wil je de Mount Kilimanjaro beklimmen.

De populairste route is de Machame, beter bekend als de Whisky Route. Deze trek duurt 6 of 7 dagen en is bekend voor de bijzondere uitzichten. Zowel de Marangu, de Machame, de Rongai, de Shira, de Lemosho en de Umbwe route richting Uhuru Peak trekken door verschillende klimaatzones naar de sneeuw. Alle routes boek je natuurlijk bij Bookatrekking.com. 

Mocht tijdens je reis je vlucht vertraagd zijn, dan kun je bij Aviclaim je melden voor een eventuele vergoeding voor je vertraagde vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *