De Palmboom

Bekijk de molenaar aan het werk in Museummolen De Nieuwe Palmboom en leer over de geschiedenis van de Schiedamse molens. Windmolen geschiedenis Van de begane grond tot de zolder op de 4e verdieping, de windmolen is een museum waar je het graan van boerderij tot molen kunt volgen, tot bakker / distilleerder. Er is een model van Schiedam van rond 1847 en de tentoonstelling geeft informatie over de molengeschiedenis van Schiedam. Er worden ook speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze torenhoge molen, De Palmboom, werd gebouwd in 1781. Het werd herbouwd in 1993 na een brand in 1901 die alleen een ruïne achterliet.

Windmolen-depalmboom-schiedam

Handige Informatie

Toegang tot de windmolen € 2,50 | € 1,75 (tot 12 jaar) Al slenterend door De Nieuwe Palmboom hoor je het knarsende geluid van de werkende molen. De eerste drie loftruimtes herbergen een museum. Jong en oud worden geprikkeld met meer tot de verbeelding sprekende details over de geschiedenis van de molens in Schiedam en het maalproces zelf. In de hoger gelegen loftruimtes kunnen bezoekers stadsmolenaar Cock den Uyl aan het werk zien. Hij is er elke dag en vermaalt producten voor bakkerijen en distilleerderijen. De molen biedt ook het start- en betaalpunt voor de stille boot, met een aantrekkelijk combinatieticket voor zowel molen als boot.

Openingstijden 1 april t / m 31 oktober: dinsdag t / m zondag 11.30 uur tot 17.00 uur 1 november t / m 31 maart: zaterdag van 11.30 uur tot 17.00 uur, zon- en feestdagen van 12.30 uur tot 17:00 uur Gesloten: nieuwjaarsdag, koningsdag, eerste kerstdag en tweede kerstdag.

Adres: Noordvest 34, 3111 PH Schiedam